Strony
Zobacz koniecznie
  • Eksport towarówEksport towarów
    Umiejętne eksportowanie towarów, jest dla nas czymś niepomiernie interesującym. Najważniejsze, iż na przykład ludzie, jacy zwracają uwagę na eksport towarów, mogą się w szybkim tempie przygotować do różnych dla siebie …
  • Rola nawigacji w samochodzie
    Era map samochodowych dobiega powoli do końca i zastępowane są one przez nawigację samochodową. Mapy zawsze stanowiły dla wielu osób przeszkodę, trzeba umieć je prawidłowo czytać a na dodatek przy …
  • Zupy polskie
    Najwięcej różnorodnych zup znajdziemy właśnie w Polsce. Polacy gotują zupy kwaśne, neutralne, chude, i tłuste. Posiłkują się produktami wyhodowanymi samodzielnie na ogrodach, działkach, lub kupionymi w sklepie spożywczym, na zieleniakach, …
Najnowsze komentarze
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Kurczak wciąż wyprzedza wołowinę popularnością

    Z najnowszych sondaży okazuje się, że najczęściej wybieranym mięsem w naszym kraju wciąż niezmiennie jest kurczak. Wygrywa on z wołowiną, którą Polacy wybierają dużo rzadziej, ponieważ nie mają do tego typu mięsa aż tak dużego zaufania. Kurczak obecny jest w wielu polskich daniach. Ku zdziwieniu większości, coraz więcej osób wybiera kotlety z kurczaka zamiast tradycyjnego polskiego schabowego, który do niedawna królował na polskich stołach przynajmniej raz w tygodniu. Mięso z kurczaka absolutnie króluje teraz w naszym kraju i wydaje się, że zagościł tu na długo. Kurczak wydaje się Polakom najpewniejszym mięsem. Wiele z nich korzysta także ze swojego domowego chowu. Dobrze wiemy, że mięso z własnych kur jest najlepsze, najpewniejsze i najzdrowsze. Mimo ciągłych akcji zapewniających, że życie bez mięsa jest lepsze, Polacy wciąż są bardzo mięsożerni. Mowa tu nie tylko o starszym pokoleniu, ale także o nas, młodych ludziach. Jak się okazuje, idąc do restauracji i mając do wyboru wołowinę lub kurczaka, 90% osób wybiera tę drugą opcję. Mięso z kurczaka jest także delikatniejsze, łagodniejsze w smaku i łatwiejsze w trawieniu. Jest to dobra informacja dla wszystkich tych, którzy muszą uważać na to co jedzą.

    Leave a Reply