Strony
Zobacz koniecznie
  • Rodzaje makaronów włoskich
    Nikogo nie trzeba przekonywać ze najbardziej „makaronowym” krajem na świecie są włochy. To właśnie tam ich proces powstawania i wymyślne kombinacje receptur osiągnęły perfekcje. Włoskich rodzajów makaronów są tysiące w …
  • Przepisy kulinarne
    Warto gromadzić swoje przepisy kulinarne. Jak jednak zacząć? Przede wszystkim nie należy się zanadto obawiać. Wiele jest takich osób, które boją się gotowania. Głównym błędem, który popełniany jest przez tych, …
  • Osłona na kierownicę
    Szczególnie przydaje się ona podczas długiej jazdy samochodem. Możliwe jest wtedy nie dopuszczenie do sytuacji, w której ręce kierowcy będą bolały. Dzięki temu, że będzie się posiadało taką wykonaną ze …
Najnowsze komentarze
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Kurczak wciąż wyprzedza wołowinę popularnością

    Z najnowszych sondaży okazuje się, że najczęściej wybieranym mięsem w naszym kraju wciąż niezmiennie jest kurczak. Wygrywa on z wołowiną, którą Polacy wybierają dużo rzadziej, ponieważ nie mają do tego typu mięsa aż tak dużego zaufania. Kurczak obecny jest w wielu polskich daniach. Ku zdziwieniu większości, coraz więcej osób wybiera kotlety z kurczaka zamiast tradycyjnego polskiego schabowego, który do niedawna królował na polskich stołach przynajmniej raz w tygodniu. Mięso z kurczaka absolutnie króluje teraz w naszym kraju i wydaje się, że zagościł tu na długo. Kurczak wydaje się Polakom najpewniejszym mięsem. Wiele z nich korzysta także ze swojego domowego chowu. Dobrze wiemy, że mięso z własnych kur jest najlepsze, najpewniejsze i najzdrowsze. Mimo ciągłych akcji zapewniających, że życie bez mięsa jest lepsze, Polacy wciąż są bardzo mięsożerni. Mowa tu nie tylko o starszym pokoleniu, ale także o nas, młodych ludziach. Jak się okazuje, idąc do restauracji i mając do wyboru wołowinę lub kurczaka, 90% osób wybiera tę drugą opcję. Mięso z kurczaka jest także delikatniejsze, łagodniejsze w smaku i łatwiejsze w trawieniu. Jest to dobra informacja dla wszystkich tych, którzy muszą uważać na to co jedzą.

    Leave a Reply