Strony
Zobacz koniecznie
  • Wynajmowanie transportuWynajmowanie transportu
    Nie jest w żadnym wypadku prosto znaleźć w dzisiejszych czasach dla siebie innych sposobów na zarabianie odpowiedniej ilości gotówki niż prowadzenie swojej własnej firmy. Tylko i wyłącznie dzięki temu jesteśmy …
  • Prawo jazdyPrawo jazdy
    Doskonałe sposoby, na podróżowanie, mogą dla nas być czymś, co zdecydowanie jest w stanie zmienić nasze życie na lepsze. Każdy, kto zna się na tym, na jakich dokładnie zasadach funkcjonują …
  • Outlety z motocyklamiOutlety z motocyklami
    Motocykle, jakie są sprzedawane po niższych cenach, wcale nie są gorsze od tych, jakie można pozyskać w niektórych dla siebie ważnych miejscach. Istnieją liczne sposoby, jakie pozwalają nam na doszukanie …
Najnowsze komentarze
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Rodzaje makaronów włoskich

    Nikogo nie trzeba przekonywać ze najbardziej „makaronowym” krajem na świecie są włochy. To właśnie tam ich proces powstawania i wymyślne kombinacje receptur osiągnęły perfekcje. Włoskich rodzajów makaronów są tysiące w zależności w jakim regionie Włoch jesteśmy różnią się czasami znacznie od siebie ale ich jedyna cecha wspólną to włosi makarony nazywają po prostu PASTA. Dla Włocha pasta to nie dodatek do drugiego dania a podstawa dania głównego. Włoskie makarony można podzielić na makarony które się gotuje zapieka lub nadziewa . Z makaronów do gotowania najpopularniejszymi rodzajami krótkich makaronów są fusilli penne czy farfalle a długimi są oczywiście tak popularne spaghetti bucatini czy tagliatelle. Podawane są one zazwyczaj z rozmaitymi rodzajami sosów i najczęściej doprawiane jeszcze świeżo startym żółtym serem. Makarony do zapiekania to wszystkim znane lasagne czy popularne cannelloni. Ich sposób przyrządzania rożni się w zasadzie tylko tym ze są one zapiekane a nie gotowane. Makaronami do nadziewanie mogą być oczywiście tortelini ravioli czy tirolesi . Ich farsz jest równie różnorodny jak ich kształt i począwszy od serowego warzywnego a na mięsnym skończywszy „włoskie pierożki” smakują wybornie. Ten krotki opis jest tylko wierzchołkiem góry lodowej i nie sposób opisać włoskich makaronów w kilku zdaniach.

    Leave a Reply